Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Graubner požehnal nový přenosový vůz TV Noe

Datum publikace5. 7. 2011, 22.54
TiskTisk

Na závěr oslav svátku slovanských věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje požehnal na Velehradě olomoucký arcibiskup Jan Graubner za účasti českých a moravských biskupů nový přenosový vůz TV Noe. Díky novému  vozu mohli obřad žehnání sledovat živě i diváci na obrazovkách této křesťanské televize.

Velehrad: „Mám obrovskou radost, že můžete přebrat nový přenosový vůz a přeji si, abyste mohli přenášet jen samé  pozitivní zprávy, které budou plné krásy a lásky,“ řekl olomoucký arcibiskup Jan Graubner.  Ve své krátké homilii dále připomenul, že TV Noe nese ve svém názvu Noema a holubici s ratolestí, protože chce být hlasatelem dobrých a nadějných zpráv. Noe poslechl Boha, který se rozhodl zachránit toho, kdo ho slyší. A tento spásný čin, by měli mít před očima i ti, kdo jsou s TV Noe spojeni. Poslechnout Boží výzvu se totiž vždy vyplácí. Podle arcibiskupa Graubnera se tento přenosový vůz dá také přirovnat k Noemově arše a je jakýmsi poselstvím pomoci mnoha lidem.

Po obřadu žehnání krátce pohovořil také pražský arcibiskup Dominik Duka, předseda ČBK, který má ve své gesci i křesťanská média. Poukázal na důležitežitou skutečnost, že přenosový vůz požehnal nástupce sv. Metoděje na biskupském stolci, arcibiskup Jan Graubner, právě na Velehradě na počátku příprav na Cyrilometodějské  jubileum. Dodal, že Boží slovo zvláště zde dodávalo sílu po celá staletí a vedla se tu i 'válka o pravdivost slova Božího i lidského'. Podle arcibiskupa Duky by přenosový vůz v roce 2013 mohl uvítat Svatého otce ale i poutníky z národů, které se hlásí k odkazu svatých  Cyrila a Metoděje.

Nový přenosový vůz bylo možné pořídit především díky štědrosti televizních diváků, kteří přispívali nejen finančními částkami ale i modlitbami. Jeho další  cesta povede do Brna na Katolickou charismatickou konferenci, která již zítra v jihomoravské metropoli začíná.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou