Lupa
Obsah Obsah
Portál

Mluvčí Lombardi k svěcení kněží v Bratrstvu sv. Pia X.

Datum publikace11. 7. 2011, 14.22
TiskTisk

P. Federico Lombardi, mluvčí Svatého stolce, vydal 5. července 2011 prohlášení v reakci na vysvěcení kněží Bratrstvem Pia X.

Vatikán: “Pokud jde o tato svěcení, nelze dodat než totéž, co bylo prohlášeno v analogických situacích v minulosti, tedy odvolat se na to, co Svatý Otec říká ve svém Listě biskupům katolické církve z 10. března 2009:

‘Nemá-li toto Bratrstvo (Pia X.) v církvi kanonickou pozici, jeho členové nevykonávají  svou službu v církvi legitimně (…), dokud se nevyjasní otázky vztahující se na učení církve, Bratrstvo nemá v církvi žádný kanonický status a jeho služebníci (…) nevykonávají zákonně žádnou službu církve.’

Svěcení je tedy třeba považovat za platná ale nedovolená.”

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou