Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Brněnské rekviem za Otto von Habsburga

Datum publikace13. 7. 2011, 12.07
TiskTisk

Brněnský biskup Vojtěch Cikrle bude ve čtvrtek 14. července v 17.30 hodin sloužit v katedrále sv. Petra a Pavla rekviem za zesnulého Otto Habsburského. Během bohoslužby budou na oltáři umístěny ostatky jeho otce, blahoslaveného Karla I. Habsburského.

Brno: Nejstarší syn posledního rakouského císaře,   Otto Habsburský (nar. 20. listopadu 1912) zemřel v pondělí 4. července 2011 v bavorském Pöckingu ve věku devadesáti osmi let.

Otto von Habsburg patřil k významným osobnostem současné Evropy a rozloučení s ním probíhají v řadě evropských měst: 11.7. v Mnichově, 13.7. v Mariazell, 16.7. ve Vídni a 17.7. v Budapešti. V České republice se konala zádušní mše 9. července ve Staré Boleslavi, kde se nachází relikvie jeho otce, blahoslaveného císaře Karla I.

V moravské metropoli bude sloužit rekviem brněnský biskup Vojtěch Cikrle ve čtvrtek 14. července v 17.30 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla. Během bohoslužby budou na oltáři umístěny ostatky  otce Otto Habsburského - blahoslaveného Karla I. Habsburského (17. 8. 1887 – 1. 4. 1922), posledního rakouského císaře, českého a uherského krále a markraběte moravského.

Beatifikační proces Karla I. Habsburského byl zahájen roku 1949 ve vídeňské arcidiecézi a dne 3. října 2004 jej papež Jan Pavel II. prohlásil za blahoslaveného. Jeho svátek připomíná katolická církev 21. října, což je datum jeho sňatku s princeznou Zitou.

Bohoslužbu z katedrály na Petrově bude v přímém přenosu uvádět Radio Proglas.

 

Související články: Biskup Cikrle připomene v Brně Otto von Habsburga

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou