Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita ČR vyhlašuje sbírku na pomoc Somálsku a Etiopii

Datum publikace13. 7. 2011, 14.20
TiskTisk

Somálsko a Etiopie se ocitly na pokraji hladomoru. Do pomoci jednotlivým oblastem se již zapojily jednotlivé národní Charity ve světě. Charita ČR vyhlašuje finanční sbírku a věnuje částku 5 000 EUR ze svého krizového fondu. 

Pomoc se zaměřuje zejména na distribuci potravin a pitné vody. V Etiopii plánují místní partneři Charity ČR zabezpečit jídlo a vodu pro 77 000 lidi v provinciích Východni a Zapadni Hararghe, Dire Dawa, Západni Arsi a Oromia. V provinciích Kembata Timbaro se pak věnují zejména podvyživeným dětem a kojícím ženám, kterým jsou poskytovány nejen potraviny, ale i lékařska péče.

V somálské provincii Dolni Dzuba pomoc směřuje do škol a ke starým lidem, v Somalilandu docházi k obnově a budováni nezávadných vodních zdrojů a nové studny. To by spolu s kampaní zaměřenou na hygienu mělo zlepšit život 70 000 místních pastevců.

Charita ČR prozatím neplánuje zásah přímo na místě. ,,Budeme však využívat služeb našich partnerů. V Somalilandu jsme pomáhali v letech 2009-2010 s budovaním zdrojů pitné vody a hygienických zařízení a nyní pracujeme v Etiopii. Prostředi a partnery tedy známe a mužeme za ně ručit,' řika Pavel Gruber, vedoucí oddělení humanitární a rozvojové pomoci Charity CR.

Sbírkový účet Charity ČR: 55660022/0800, u Česke spořitelny, a.s.

Variabilni symboly: Etiopie - 146; Somálsko - 103.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou