Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Vlk sloužil rekviem za Josefa Suka

Datum publikace15. 7. 2011, 15.00
TiskTisk

Kardinál Miloslav Vlk dnes 15. července 2011 od 11.00 hodin celebroval v bazilice sv. Petra a Pavla na Vyšehradě  mši svatou za zemřelého Josefa Suka. Obřadu se zúčastnil také prezident republiky Václav Klaus.

Praha: Kardinála Vlka pojil s Josefem Sukem blízký vztah. Pravidelně se účastnil koncertů pořádaných na štiřínském zámku. Má také velmi rád hudbu Antonína Dvořáka, jehož byl Josef Suk vynikajícím interpretem.

Josef Suk, který zemřel po těžké nemoci 7. července ve věku 81 let, byl jedním z nejvýznamnějších českých hudebníků a pokračovatelem tradice slavných českých houslistů. Byl pravnukem Antonína Dvořáka a vnukem skladatele Josefa Suka. Suk spolupracoval s řadou předních hudebních osobností a vystupoval po celém světě. Působil i jako pedagog. Pochován bude v rodinné hrobce na vyšehradském hřbitově vedle hrobu dalšího českého předního houslisty Josefa Slavíka.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou