Lupa
Obsah Obsah
Portál

Jičínské muzeum zpřístupní Škrétovo„Zvěstování Panně Marii“

Datum publikace18. 7. 2011, 17.50
TiskTisk

Jičínské muzeum exkluzivně zpřístupní vzácný obraz barokního malíře Karla Škréty 'Zvěstování Panně Marii', jehož objevení vyvolalo senzaci. Ve středu 20. července v 17 hodin bude veřejnosti představena nová instalace vzácného barokního obrazu, jehož objevení před několika měsíci překvapilo odborníky i laickou veřejnost.

Jičín: Dříve nedoceněné plátno z kostela sv. Ignáce v Jičíně se po restaurování, potvrzení autorství Karla Škréty a vystavení na rozsáhlé pražské výstavě slavnostně vrací zpět do Jičína. Obraz je umístěn v Regionálním muzeu a galerii v Jičíně v sále, který byl speciálně upraven pro vystavení unikátního díla. Škrétovo plátno bude přístupné v době provozu muzea, tj. v červenci a srpnu denně od 9 do 18 hodin, od září denně mimo pondělí od 9 do 17 hodin. Ačkoli je obraz součástí prohlídky celého muzea, mohou si zájemci koupit vstupenku pouze k návštěvě této jedné místnosti. „Stvrzení Škrétova autorství u Zvěstování z kostela sv. Ignáce v Jičíně je jedním z významných přínosů souborné výstavy Karla Škréty. Je nádherné, že tento skvost obohatí stálou expozici jednoho z našich blízkých regionálních muzeí“ hodnotí s potěšením novou část expozice kunsthistorik nedalekého Muzea Českého ráje v Turnově PhDr. Miroslav Cogan.

 

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou