Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež navštíví Afriku

Datum publikace18. 7. 2011, 13.43
TiskTisk

Svatý otec Benedikt XVI. vykoná 18. - 20. listopadu 2011 návštěvu Beninské republiky. Návštěva má být výzvou ke smíru v celé Africe. 

Papež se připravuje na blížící se cestu do Beninské republiky, která bude jeho druhou návštěvou Afriky. Podle organizátorů papež přijede 18. a odjede 20.listopadu 2011. Návštěva bude krátká, ale velmi symbolická.

André Quenum, mluvčí papežské návštěvy Beninu: “Papež v Beninské republice navštíví celou Afriku, ne jen Benin. Do Beninské republiky přijede ku prospěchu celé Afriky.”

Během svého setkání se zdejšími biskupy podepíše papež apoštolskou exhortaci, dokument, ve kterém vybízí katolíky celého kontinentu, aby se zasadili o usmíření a prosazovali spravedlnost a mír. Text dokumentu byl dokončen poté, co se afričtí biskupové setkali v říjnu 2009.

André Quenum, mluvčí papežské návštěvy Beninu: “Afrika potřebuje smír víc než vodu nebo jídlo, protože máme potenciál vodu i jídlo získat, ale chybí k tomu podmínky. Musíme vytvořit podmínky k tomu, abychom mohli svých zdrojů využívat.”

Papež navštíví Afritku

Papežská návštěva připadá na 150. výročí přítomnosti křesťanství v Beninské republice. Při své návštěvě papež také uctí památku kardinála Bernardina Gantina, který zde, ve své rodné zemi, před třemi lety zemřel.

Kardinál Gantin byl jediným člověkem, kterého do vysokého vatikánského úřadu jmenoval Jan Pavel I. Byl předsedou Papežské rady Cor Unum a Kongregace pro biskupy. Mezi lety 1993 a 2002 byl také děkanem kardinálského kolegia.

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou