Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vesmír hrozící i útěšný

Datum publikace25. 7. 2011, 16.05
TiskTisk

Ve čtvrtek 28. července od 18.30 hod. proběhne přednáška 'Velkolepý vesmír: hrozba či útěcha?' jezuitského kněze a astrofyzika Pavla Gábora z Vatikánské observatoře. Bude se konat v sále č. 24 ve věži kostela sv. Ignáce v Praze.

Duchovní správa při kostele sv. Ignáce zve zájemce na přednášku jezuitského kněze a astrofyzika Pavla Gábora z Vatikánské observatoře. Nese název „Velkolepý vesmír: hrozba či útěcha?“ a bude se konat ve čtvrtek 28. července od 18.30 hod. v sále č. 24 ve věži kostela.

Čím více poznáváme vesmír, tím více si uvědomujeme jeho velikost. Ta nás někdy ubíjí, jindy povznáší,” vysvětluje Gábor, co ho vedlo k volbě takového tématu přednášky. “Půjde o krátké setrvání u těchto rozporuplných rozpoložení. Bude se jednat o cestu k lepšímu poznání vesmíru kolem nás, ale i hnutí svého vlastního srdce,” dodává jezuitský vědec.

Pavel Gábor pochází z Košic a před vstupem do jezuitského řádi v roce 1995 vystudoval fyziku elementárních částic na MFF UK v Praze. Po noviciátě studoval filozofii v Krakově a pak krátce vyučoval na VOŠ Caritas v Olomouci. Teologii absolvoval v Paříži a Olomouci. V Paříži také v roce 2009 získal doktorát z astrofyziky. Po zakončení řeholní formace v Austrálii se přesunul do Vatikánské observatoře v arizonském Tucsonu.

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou