Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež jako komiksový hrdina

Datum publikace28. 7. 2011, 17.30
TiskTisk

Hrdina komiksu ve stylu manga –  to je nová role Benedikta XVI. Papež se tak představí v komiksu Habemus Papam, který byl vytvořen speciálně pro Světové dny mládeže v Madridu 2011. Více než 300 000 kopií bude distribuováno mezi účastníky této akce.

Autor kreseb, student Jonathan Lin, říká, že 32stránkový komiks „je krátký příběh, který vypráví cestu papeže k jeho zvolení na konkláve v roce 2005“ a pokračuje dvěma předcházejícími Světovými dny mládeže a končí „poselstvím pro nacházející setkání ve Španělsku.“ Autorka textů, Gabrielle Gniewek, zas vysvětluje, že styl manga byl pro tuto knihu vybrán, protože „je velmi populární po celém světě a mladí komiksy manga čtou stále více.“ Ve stejném stylu už vyšly i biblické příběhy, které „přitahují jak katolické tak nekatolické teenagery“, říká autorka komiksu Habemus Papam.

Manga je styl japonského komiksu, který se vyvýšil po 2. světové válce, ale jeho kořeny sahají pravděpodobně až do 11. století. Pro styl kresby manga jsou typické velké oči, komplikované účesy, malý a špičatý nos a časté používání citoslovcí (zdroj Wikipedie).

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou