Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež doporučuje prázdninové čtení

Datum publikace4. 8. 2011, 11.57
TiskTisk

Dají se přečíst za jedinou hodinu a při odpočinku duchovně i kulturně občerství. Řeč je o některých knihách z bible, které při včerejší generální audienci doporučil Benedikt XVI.

Papež doporučil knihy
Většina lidí si v létě hledá knihu, kterou by si mohli přečíst. Na včerejší (3. srpna 2011) generální audienci doporučil papež přečíst si některou z biblických knih, zejména pokud hledáme kulturní a duchovní vzpruhu.

“Některé z biblických knih jsou velice krátké, jako například kniha Tobijáš, která se vyznačuje velkým smyslem pro rodinu a manželství, nebo kniha Ester, kde hebrejská královna vírou a modlitbou ochrání svůj lid od záhuby.”

Papež řekl přítomným, že tyto knihy se dají přečíst za hodinu. Dalším zajímavým čtením je podle něj kniha Job, která pojednává o utrpení nevinného.

”Tato kniha se zabývá velikou otázkou utrpení nevinných. Nebo kniha Kazatel, která uchvátí naši pozornost a překvapí nás svou moderností v diskusi o významu života a světa.”

Při své promluvě ke shromážděným na nádvoří papežského letního sídla v Castel Gandolfu doporučil papež také četbu novozákonních textů k lepšímu porozumění apoštolům a jejich spojení s Bohem.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou