Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Cikrle požehná ve Slavkově mateřskou školu

Datum publikace27. 8. 2011, 12.54
TiskTisk

Křesťanskou mateřskou školu KAROLÍNKA, která zahajuje svou činnost ve školním roce 2011/2012 ve Slavkově u Brna, požehná  ve středu 1. září v 9.00 hodin brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

Slavkov u Brna: Od školního roku 2011/ 2012 je v prostorách MŠ Malinovského ve Slavkově u Brna zřízena Křesťanská mateřská škola Karolínka, kterou provozuje Kongregace Chudých školských sester naší Paní. Jde o první křesťanskou mateřskou školu zřízenou v brněnské diecézi.

Charisma Školských sester je zaměřeno právě na výchovu. Zakladatelka kongregace zdůrazňovala úkol výchovy spojené se vzděláním jako jedinou možnou cestu k proměně člověka a společnosti: „Výchova, která reflektuje také  duchovní rozměr člověka, je základem naplněného lidství, která má být odpovědně přijímáno a rozvíjeno jako darúkol. “

Právě podle zakladatelky, blahoslavené Matky Terezie od Ježíše – Karolíny Gerhardier z Bavorska, kterou blahořečil Svatý otec Jan Pavel  II. dne 17. listopadu 1985 v Římě, je nová MŠ pojmenovaná.

Více informací na http://www.skolskesestry.cz

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou