Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Účastníci Světových dnů mládeže se vydávají na cestu

Datum publikace8. 8. 2011, 16.06
TiskTisk

Benedikt XVI. vyzval včera během polední modlitby Anděl Páně věřící k modlitbám za nadcházející Světové dny mládeže. Ty se budou konat ve španělském Madridu od 16. do 21. srpna. Mladí účastníci z mnoha zemí světa se na cestu vydávají už dnes.

'Protože se blíží oslavy nadcházejících Světových dnů mládeže v Madridu, vyzývám vás, abyste prosili Pannu Marii o přímluvu, aby toto setkání přineslo očekávané plody. Hezkou neděli,' řekl Benedikt XVI. z lodžie apoštolského paláce v Castel Gandolfo.

Čeští poutníci se na cestu do Madridu vydávají už dnes večer. Do 15. srpna je bude hostit španělská diecéze Tarragona, kde se budou společně připravovat na samotné Světové dny mládeže, které začnou v Madridu 16. srpna.

Svatý otec na setkání v Madridu přiletí večer ve čtvrtek 18. srpna. V pátek 19. srpna v 19:30 se zúčastní Křížové cesty, která povede ulicemi Madridu směrem k náměstí Plaza de la Cibeles. V sobotu 20. srpna je hlavním bodem programu vigilie s papežem, která začne ve 20:30 hodin. Světové dny mládeže pak vyvrcholí v neděli 21. srpna v 9:30 mší svatou na Cuatro Vientos, které bude Benedikt XVI. předsedat.

Z České republiky se na Světové dny mládeže vydává pře 3 000 mladých. Celkově se v Madridu očekává na 1 500 000 účastníků. 

S  českou výpravou míří do Madridu pět biskupů: arcibiskupové Dominik Duka z Prahy a Jan Graubner z Olomouce a biskupové František Václav Lobkowicz z Ostravy, František Radkovský z Plzně a Pavel Posád z Českých Budějovic. České katecheze 16., 17., 18. a 19.8. od 9:00 povedou v hale Pabellón de Convenciones arcibiskup Graubner a biskupové Radkovský a Posád.
 

 

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou