Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pokračuje ekumenická spolupráce na obnově New Orleans

Datum publikace9. 8. 2011, 16.15
TiskTisk

„Zde, dokud práce neskončí!“ – to je motto amerických křesťanů, kteří se vrátili do New Orleans „na týden modliteb, svědectví a práce ve skutečně ekumenické perspektivě.“

New Orleans: Účastníci akce se ve dnech 31. července až 6. srpna 2011 podíleli na rekonstrukci města, které se stále ještě plně nevzpamatovalo z hurikánu Katrina, který město zpustošil na konci srpna 2005. Voda v městě tehdy dosáhla výšky až 7,6 metrů. Náklady na opravy a škody způsobené tímto hurikánem byly vyčísleny na 10 až 25 miliard dolarů.
Křesťané z různých církví se v New Orleans podílejí na rekonstrukci domů, kostelů či škol. Chtějí tak svědčit o tom, že křesťané Spojených států a místní komunity drží v utrpení při sobě.

Rada křesťanských církví Spojených států v uplynulých letech už také několikrát upozorňovala na situaci v Luisianě, především v jejích nejchudších čtvrtích, kde lidé ještě stále žijí po hurikánu Katrina v provizorních podmínkách.  Ekumenický týden prací na rekonstrukci amerického New Orleans letos organizovala Americká baptistická společnost pro domácí misie.

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou