Lupa
Obsah Obsah
Portál

Papež bude v Madridu zpovídat

Datum publikace17. 8. 2011, 16.20
TiskTisk

„Zítra poletím do Madridu, kde budu mít potěšení setkat se s tolika mladými lidmi, kteří se zde shromáždili na 26. Světové dny mládeže. Prosím vás, připojte se duchovně – skrze modlitbu – k této pro církev tak důležité události.“ Tato slova dnes adresoval Benedikt XVI. věřícím během generální audience v Castel Gandolfo.  

Madrid: 26. ročník Světových dnů mládeže začal ve španělském Madridu oficiálně včera večer mší svatou na Plaza de Cibeles. Pro více než tři sta tisíc mladých poutníků ji sloužil madridský arcibiskup, kardinál Antonio María Rouco Varela. „Vítejte ve Španělsku, vítejte v Madridě! Madridská církev vám otevírá dveře svého srdce. Kéž se tu cítíte jako doma!“ uvítal kardinál Rouco Varela přítomné. Zakladatele tradice Světových dnů mládeže blahoslaveného Jana Pavla II. připomínal během bohoslužby relikviář s jeho krví na oltáři.

Novinkou letošního setkání mládeže je, že během něj bude papež zpovídat a to v sobotu od 9:00 hodin v Jardines del Buen Retiro. Celkem je mladým v Madridu k dispozici 200 zpovědníků. Světových dnů mládeže se letos poprvé účastní také desítka mladých z Etiopie. Přijelo také 10 mladých Bangladéšanů.  Podle vatikánského mluvčího, otce Federica Lombardiho se – kromě více než milionu mladých -  účastní také osm set biskupů – tedy čtvrtina z celého světa – a také osm tisíc kněží.

Setkání v Madridu bude 20. zahraniční cestou Benedikta XVI. a třetím světovým setkáním mládeže za jeho pontifikátu. Benedikt XVI. má na programu – v pořadí už třetí -  cesty do Španělska nejen akce spojené přímo se setkáním mládeže, ale setká se – jak je na zahraničních cestách zvykem – se španělským králem a královnou, premiérem Zapaterem, lídry opozice, s akademickými pracovníky a s lidmi se zdravotním postižením.

 

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou