Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Českou kulturu v Madridu představují Štreitovy fotografie

Datum publikace17. 8. 2011, 17.30
TiskTisk

Světové dny mládeže v Madridu doprovází také „Festival mladých“. Českou republiku na něm reprezentuje výstava fotografií Jindřicha Štreita s názvem „Brána naděje“. Její vernisáž proběhla včera  ve výstavní síni Junta de Retiro District.

Madrid: „Je to výstava o životě člověka od narození do smrti. A samozřejmě to, co člověk potřebuje k životu, je naděje,“ vysvětlil autor, který osobně provedl návštěvníky vernisáže.  Na vernisáži promluvil také pražský arcibiskup Dominik Duka a český velvyslanec ve Španělsku Karel Beran, který poděkoval poutníkům z České republiky za jejich významnou účast na Světových dnech mládeže. „Je to projev vaší dobré vůle a potvrzuje, že naše vlast zaujímá historicky stvrzené a neměnné místo mezi všemi národy světa, které pojí kořeny katolické víry.“  Fotografie Jindřicha Štreita budou vystaveny v Madridu po celou dobu Světových dní mládeže a potom výstava poputuje i do dalších španělských měst.

Českou výpravu tvoří asi tři tisíce poutníků, řada kněží a šest biskupů: Dominik Duka, Jan Graubner, František Václav Lobkowicz, František Radkovský, Karel Herbst a Pavel Posád.

 

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou