Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež už je v Madridu

Datum publikace18. 8. 2011, 15.20
TiskTisk

Krátce po poledni dnes přistálo v Madridu letadlo s Benediktem XVI. na palubě. Papež do Španělska přiletěl na 26. Světové dny mládeže.

Madrid: Na letišti Barajas na Benedikta XVI. čekal španělský královský pár; arcibiskup Madridu a předseda Španělské biskupské konference, kardinál Antonio María Rouco Varela; představitelé vlády i zástupci města Madrid a velká část španělských biskupů. Benedikt XVI. na letišti přednesl krátkou promluvu, při níž poděkoval všem rodinám, farnostem a institucím, které nabídly pohostinnost mladým z celého světa. Vyjádřil přesvědčení, že Světové dny mládeže přinesou mnohé plody. „Je pro mě velkou radostí mladým naslouchat, modlit se s nimi a slavit s nimi eucharistii. Světové dny mládeže přinášejí poselství naděje, tak jako vánek svěžího a mladého vzduchu, obnovující závan, který nás naplňuje důvěrou tváří v tvář budoucnosti Církve a světa,“ řekl papež při uvítacím ceremoniálu na madridském letišti.
Poté se papež přesunul na apoštolskou nunciaturu. Po sedmé hodině večerní ho čeká první setkání s mládeží.

 

Celá promluva papeže Beneditka XVI. je k dispozici v příloze.

 

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou