Lupa
Obsah Obsah
Portál

Výstava k poctě sv. Anežky České

Datum publikace19. 8. 2011, 12.26
TiskTisk

Ve středu 17. srpna 2011 byla ve výstavní síni Hollaru na Smetanově nábřeží v Praze otevřena výstava k poctě sv. Anežky Přemyslovny pod názvem Duchovní rozměr grafiky II.

Praha: Tato výstava navazuje na obdobnou expozici, která se konala již před několika roky. Na výstavě se podílejí naši přední umělci starší a střední generace jako J. Šerých, A. Born, M. Axmann, M. Králová, R. Ondráček, N. Synecká, J. Šalamoun,, M.M. Šechtlová, M. Vovsová a další. Výstava potrvá do 11. září 2011 a je přístupná denně 10.00 - 13.00, 14.00 -18.00 hodin (mimo pondělky).

Na vernisáži promluvil o přínosu sv. Anežky České prof. Petr Piťha, bývalý ministr školství, který mimo jiné řekl: 'V setkání s Anežkou Přemyslovnou je cosi mysteriózního. Vždy ji vidíme jasně, a přitom víme, že ne úplně, že nám uniká. Jeví se nám také pokaždé jinak a nově a nevíme si rady s tím, jak skloubit v celek projevy často protichůdné.'

 

Celý text  promluvy je k dispozici v příloze.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou