Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Moravská architektura a její Brno

Datum publikace25. 8. 2011, 14.20
TiskTisk

Moravská architektura a její Brno je název přednáškového cyklu Diecézního muzea Brno, který je připraven pro podzim roku 2011.

Brno: Moravská architektura a její Brno je název přednáškového cyklu Diecézního muzea Brno připravený pro návštěvníky  na podzim roku 2011.

Jedná se o rozšířenou verzi již jednou z úspěchem realizovaného přednáškového cyklu věnovaného tématu novodobého rozvoje a architektury města Brna od poloviny 19. století do současnosti, tedy od období budování okružní třídy, přes velkou brněnskou asanaci, Brno secesní, architekturu meziválečnou, ale i období socialistického realismu a normalizace, až po současnou výstavbu rozvíjející se metropole.


Formou odborných přednášek doprovázených fotografickou prezentací brněnské architektury se účastníci z řad odborné i širší veřejnosti seznámí s bohatou stavební historií města, osobnostmi významných ale i méně známých architektů a stavitelů, a s odvážnými urbanistickými projekty Brna v kontextu historie a teorie moderní architektury v Čechách a na Moravě. Vzhledem k zaměření instituce bude značná pozornost věnována také architektuře sakrální, a to jak stavbám z přelomu 19. a 20. století, tak i moderním křesťanských chrámům meziválečného období. Přednášky odborných pracovníků muzea i externích spolupracovníků budou zakončeny veřejnou diskusí.


Cílem projektu je především upozornit na tradici kvalitní architektury ve městě, na význam brněnské architektury v rámci celé České republiky a zároveň otevřít debatu o možném navázání na tento fenomén v současné výstavbě města.

Přednášky budou probíhat od září do prosince 2011 vždy ve čtvrtek v 18:00 hodin v sále na Petrově 2. Přehled termínů a názvů jednotlivých přednášek je zveřejněn na www.biskupstvi.cz.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou