Lupa
Obsah Obsah
Portál

Biskup Lobkowicz zamíří na pouť tří národů na Trojmezí

Datum publikace26. 8. 2011, 13.53
TiskTisk

Poutníci z České republiky, Slovenska a Polska zamíří v sobotu 27. 8. na Trojmezí u Hrčavy, kde se dotýkají hranice tří států. V 10.00 hodin zde bude pro věřící tří sousedních národů sloužit mši svatou ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. Pro věřící z Jablunkova je vypraven autobus, který je dopraví přímo na Hrčavu. Odtud věřící v čele s biskupem Lobkowiczem vyjdou procesím k Trojmezí.

 

Hrčava: Autobusy odjíždějí z Autobusového nádraží v Jablunkově v 8.15 hodin. Společně od kostela na Hrčavě vyjde procesí s biskupem Lobkowiczem v 9.00 hodin. Mše svatá pod širým nebem na hraničním bodě Trojmezí pak začne v 10.00 hodin. Návrat autobusy zpět do Jablunkova je naplánován na 13.00 hodin. Cena zpáteční jízdenky speciálního spoje je 70 korun.

Pouť tří národů na Trojmezí inicioval v roce 2009 žilinský biskup Tomáš Gális. První setkání bylo věřícími přijato kladně a vznikla nová tradice, která je spjata s koncem letních prázdnin. „Rád bych navázal na snahu o duchovní sblížení Božího lidu různých národností, jeho jednota totiž pramení ve společné víře a lásce k nebeskému Otci, jehož jsme všichni milovanými dětmi,“ uvedl v pozvánce na loňský ročník pouti žilinský biskup Tomáš Gális.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou