Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Studenti Biskupského gymnázia zahájí školní rok v katedrále

Datum publikace29. 8. 2011, 15.15
TiskTisk

Nový školní rok zahájí studenti a pedagogové brněnského Biskupského gymnázia v katedrále sv. Petra a Pavla, a to ve čtvrtek 1. září 2011 v 8.30 hodin. Letos bude celebrovat děkovnou mši na zahájení nového školního roku generální vikář brněnské diecéze Jiří Mikulášek.

Brno: Obnovené Biskupské gymnázium v Brně zahájilo svou činnost po půlroční intenzivní přípravě 2. září 1990. V prvním školním roce sídlilo na Veveří
ulici a mělo tři třídy čtyřletého studia a dvě třídy dvouletého studia. Ty byly určeny pro dospělé studenty, kteří chtěli absolvovat bohoslovecké fakulty, ale v době totality jim bylo znemožněno získat maturitu.

Od 1. září 1991 se již vyučovalo v původní budově gymnázia v Barvičově ulici a k dosavadním typům studia přibyly dvě třídy gymnázia osmiletého. Kapacita školní budovy se postupně naplňovala až na dnešních cca 800 studentů. Na brněnském Biskupském gymnáziu před násilným ukončením jeho činnosti studoval také brněnský pomocný biskup Petr Esterka.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou