Lupa
Obsah Obsah
Portál

Jezuité uctí Pannu Marii de Foy

Datum publikace30. 8. 2011, 16.15
TiskTisk

Slavnostní mši svatou ke cti Panny Marie de Foy odslouží 6. září v 18. 00 hodin v kostele sv. Mikuláše na pražské Malé Straně provinciál českých jezuitů P. František Hylmar.

Praha: Během mše svaté bude uctěna Panna Maria Foyenská, jejíž soška se nachází právě v bývalém jezuitském chrámu na Malé Straně. Předobrazem madony je malá soška z pálené hlíny, kterou v roce 1609 našel belgický dřevorubec uvnitř dubu, když kácel stromy poblíž vsi jménem Foy-Notre-Dame. Kaple a později kostel, který byl pro sošku zbudován, se stal během 17. století poutním místem, kam přicházelo mnoho věřících. Během dalších století se úcta k Panně Marii Foyenské rozšířila i do dalších zemí.

Při bohoslužbě zazní Korunovační mše Wolfganga Amadea Mozarta, kterou se svým sborem provede dirigent a skladatel Miloš Bok.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou