Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kamčatka má nafukovací katolický kostel

Datum publikace30. 8. 2011, 16.30
TiskTisk

Polský farář na Kamčatce svérázně vyřešil problémy se získáváním povolení a financí ke stavbě kostela. Jeho chrám je mobilní, aby snáze vyhověl potřebám farnosti.

Přenosný nafukovací kostel byl na Kamčatku dopraven z Polska. Jedná se o počin katolického faráře v Petropavlovsku, P. Krzysztofa Kowala, kterému se nepodařilo získat povolení a finance na stavbu nového chrámu. Tento trik mu byl navrhnut jeho dlouholetým přítelem, který vyrábí nafukovací hračky.

Nový kostel byl před odesláním do Ruska vystaven v Polsku, váží přes 50 kg a bude věřícím k dispozici od 15. září 2011. Na Kamčatce dosahují v zimě teploty až -40°C. P. Kowal hodlá reagovat na potřeby své farnosti a přemisťovat kostel, aby umožnil shromažďování věřících nezávisle na nepříznivosti počasí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou