Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež v Ankoně uzavře Eucharistický kongres

Datum publikace31. 8. 2011, 16.30
TiskTisk

Pastorační cesta Benedikta XVI. do italské Ankony proběhne 11. září 2011, deset let od útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku. Papež zde bude sloužit mši na závěr 25. Eucharistického kongresu, který bude probíhat od 3. září.

Vatikán: Mluvčí Svatého stolce, P. Frederico Lombardi pohovořil v souvislosti s blížící se papežskou cestou o tom, že souběh dat mezi zakončením Národního eucharistického kongresu v Itálii a 10. výročím tragického teroristického útoku na Spojené státy v roce 2001 je příležitostí předat světu poselství lásky. Připomněl také, že zakončení kongresu proběhne ve znamení tří velkých témat: lidské práce, rodiny a snoubenců.

Na programu papežské návštěvy je mše svatá v ankonských loděnicích a také setkání s rodinami a s páry plánujícími uzavřít manželství. Jak řekl P. Lombardi, ukazuje to na velké otázky současnosti, které musí církev brát v potaz při hlásání evangelia.

Setkání se snoubenci bude novinkou, která akcentuje zapojení mladé generace do odpovědnosti za institut rodiny. “V dějinách dochází k tragédiím, které vyvolávají lásku a milosrdenství. Datum 11. září se může stát opačným symbolem než dosud: dnem poselství lásky a budování míru, dnem velké výzvy,” upozornil P. Lombardi.

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou