Lupa
Obsah Obsah
Portál

Vlak Jana Pavla II. v září v ČR

Datum publikace2. 9. 2011, 17.50
TiskTisk

Do České republiky přijede koncem září Vlak Jana Pavla II. „Totus tuus“, který slouží jako putovní audiovizuální expozice pojednávající o životě a odkazu tohoto papeže.

Praha: Zastávku bude mít nejprve ve dnech 21. a 22. září ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Od pátku 23. září do soboty 24. září bude v Olomouci (otevřen vždy od 9.00 do 17.00 hodin). V neděli 25. září dorazí vlak do Hradce Králové. Ve dnech 26. – 28. září 2011 pak přijede do Prahy  Vlak bude přístupný v pondělí 26. 9. a v úterý 27. 9. na hlavním nádraží v Praze. Ve středu 28. 9. bude na nádraží ve Staré Boleslavi. Přístupný bude vždy od 9.00 do 17.00 hodin.

Vznik papežského vlaku iniciovali polští železničáři. Mezi Krakovem a Wadowicemi, kde se Jan Pavel II. narodil, vlak poprvé projel v roce 2006. Kromě pohodlné jízdy nabízí také expozici fotografií a promítání dokumentů z papežova života. Moderní vlaková souprava v papežských barvách je jedním z nejmodernějších vlaků současných polských železnic.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou