Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pákistánského ministra nezavraždili křesťané

Datum publikace6. 9. 2011, 16.30
TiskTisk

Pákistánský protiteroristický soud vydal mezinárodní zatykače na Ziaura Rahmana a Malika Abida z Faisalábádu, kteří jsou podezřelí z vraždy pákistánského ministra pro menšiny a jediného křesťana ve vládě, Šahbáze Bhattího. Ustala tak podezření na rodinou mstu či opozici ministrovy politiky v řadách křesťanů.

Islamábád: Pákistánské soudy vydaly v souvislosti s vraždou ministra Šahbáze Bhattího po půl roce od jeho smrti mezinárodní zatykače na dva muže, kteří uprchli do Dubaje ve Spojených arabských emirátech. Vraždu katolického ministra pro menšiny měli 2. března 2011 spáchat Ziaur Rehman a Malik Abid. Policie tak opět vyšetřuje v kruzích blízkých Talibanu a islámským fundamentalistům.

Katolický ministr označovaný za mučedníka měl být přitom podle prvních verzí, které vzbudily rozhořčení mezi pákistánskými křesťany, zavražděn vlastními souvěrci či dokonce rodinou. Střelci nechali u Bhattího těla vzkaz jménem Talibanu. Přesto se vyšetřování soustředilo na oponenty Bhattího z řad křesťanů a na podezření z rodinné msty kvůli majetku. Policejní prezident Bani Amin Khan však nyní sdělil Senátní komisi pro domácí záležitosti, že za vraždou stojí pákistánská větev Talibanu, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP).

Křesťané v zemi se radují ze svého očištění a žádají urychlené vyšetření vraždy Šahbáze Bhattího. Emeritní láhaurský biskup Lawrence Saldanha prohlásil, že “se nyní vyšetřování ubírá správným směrem,” a doufá, že “viníci budou pohnáni před spravedlnost.” Mons. Sebastian Shah, biskup Islamábádu, uvedl, že ministr Bhattí “byl hlasem umlčovaných. Doufáme, že viníci budou dopadeni a že toto není jen další taktika, jak odvést vyšetřování ze stopy,” dodal.

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou