Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Svatý otec si přeje diplomatické vztahy s Vietnamem

Datum publikace6. 9. 2011, 17.00
TiskTisk

Papežský diplomat Mons. Leopoldo Girelli je na návštěvě Vietmanu. Usiluje tu o zřízení stálého vatikánského zastupitelství.

Vietnam: Apoštolský nuncius v Singapuru Mons. Leopoldo Girelli, který je zároveň apoštolským delegátem v Malajsii a Bruneji a zástupcem Svatého stolce ve Vietnamu, již potřetí navštěvuje vietnamskou církev. Jeho návštěva začala minulou sobotu, potrvá více než dva týdny a povede mnoha diecézemi v zemi. Papežský diplomat si od ní slibuje zřízení stálého vatikánského zastupitelství, zvýšení počtu kněžských povolání a posílení jednoty a společenství katolíků na vietnamském severu a jihu.

V arcidiecézi Hue se Mons Girelli setkal s jejím arcibiskupem Etiennem Nguyễn Như Thể, knězi a řeholníky. Vyjádřil naději na brzké navázání diplomatických vztahů mezi Vietnamem a Svatým stolcem a vyzval ke spolupráci s občanskou správou v duchu vzájemné kooperace, dialogu a dobré vůle, které již od nynějška mohou přispět ke zlepšení situace v zemi. Kněze vyzval k bezpodmínečné poslušnosti svým pastýřům a církvi.

 

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou