Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pouť na Lutršték 2011

Datum publikace8. 9. 2011, 12.00
TiskTisk

Pouť k Panně Marii Bolestné na Lutrštéku u Němčan (farnost Slavkov u Brna),  proběhne v neděli 18. září 2011.

Slavkov u Brna:  'Právě v letošním roce si připomínáme 150. výročí od prvního zázračného uzdravení poutníka. Poutě mají na Lutrštéku tradici od roku 1861. Nedaleko původní mariánské kaple se sochou Panny Marie došlo k uzdravení několika osob a v roce 1877 zde byl postaven pro poutníky nynější kostel Panny Marie Bolestné,' uvádí slavkovský děkan R.D. Milan Vavro.

Poutním bohoslužbám v 8.00 hodin, v  9.00 hodin a v 10.30 hodin bude 18. září 2011  předsedat Mons. Karel Janoušek. Svátostné požehnání bude uděleno ve 14.30 hodin. 

Další významnou bohoslužbou na Lutrštéku je Patrocinium Panny Marie Bolestné, které se bude slavit  ve čtvrtek 15. září v 18. 00 hodin. Tato památka bývala na Lutrštéku velice slavnostní událostí. 'Procesí přichází na ten den mnoho i s kněžími. Poslední 2 léta bylo 7 i 10 kněží, poutníků až 10.000,' dozvídáme se ze záznamů z r. 1888.

Více na stránkách farnosti Slavkov u Brna

Foto: tamtéž

 

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou