Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sekce pro mládež ČBK má nového ředitele

Datum publikace7. 9. 2011, 17.10
TiskTisk

Novým ředitelem Sekce pro mládež České biskupské konference se stal P. Jan Balík. Po šesti letech ve funkci nahradí P. Víta Zatloukala, který se vrací zpět do ostravsko-opavské diecéze.

Praha: P. ThDr. Jan Balík se v těchto dnech ujímá funkce ředitele Sekce pro mládež ČBK, do které byl zvolen na 82. plenárním zasedání ČBK  11. října 2010.

Nový šéf Sekce pro mládež ČBK P. Jan Balík  stál u zrodu Arcidiecézního centra života mládeže – Nazaret a byl jedenáct let zodpovědný za pastoraci mládeže v pražské arcidiecézi. Od roku 1994 byl tiskovým mluvčím Sekce pro mládež ČBK a v letech 2001 – 2005 jejím ředitelem. Následně působil šest let jako farář v Praze – Strašnicích. Je členem tvůrčího týmu časopisu IN! a je autorem knih pro mladé (Objevit tajemství růžence; Neboj se, jen věř) a o pastoraci mládeže (Na cestě s mladými, Jan Pavel II. v dialogu s mladými).

'Bez dobrých spolupracovníků bych byl zcela ztracen, takže jim patří především dík,' děkuje svým kolegům odstupující ředitel Sekce pro mládež, P. Zatloukal. Jeho nástupce P. Jan Balík chce navázat na vše dobré, co bylo vykonáno. O prioritách své služby říká: „Vnímám, že je třeba rozvíjet pastoraci mládeže především v oblasti vzdělávání a získávání kompetencí kněží a laiků, kteří jsou v ní zapojeni. Proto chci věnovat velkou pozornost Studijně-formačnímu kurzu Sekce pro mládež ČBK. Druhou oblastí, která si zasluhuje zvýšenou pozornost a která vyplývá z touhy mladých lidí po hluboké spiritualitě, je položit důraz na obsahovou kvalitu programů,' dodává.

Předseda ČBK arcibiskup Dominik Duka zaslal P. Zatloukalovi dopis, ve kterém jemu i jeho spolupracovníkům  poděkoval za příkladné zajištění a duchovní hloubku programu na světovém setkání mládeže v Madridu.
Sekce pro mládež během šestiletého působení otce Zatloukala připravila například celostátní setkání mládeže v Táboře v roce 2007, česko-slovenské setkání mládeže ActIv8 na Velehradě v roce 2008, dvě celostátní setkání animátorů (v roce 2006 a v roce 2010) a program mládeže z České republiky na dvou světových dnech mládeže (Sydney 2008, Madrid 2011). Podílela se rovněž na přípravě papežské návštěvy v roce 2009. Během let jeho služby se také výrazně rozšířil komunitní web mladých křesťanů signály.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou