Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel plzeňský generální vikář Mons. Robert Falkenauer

Datum publikace7. 9. 2011, 19.37
TiskTisk

Dnes v podvečer zemřel v nemocnici v Plzni generální vikář plzeňské diecéze Mons. Dr. Robert Falkenauer. Zádušní mše se bude konat v sobotu 17. září 2011 v 11.00 hodin v katedrále sv. Bartoloměje v Plzni. Po ní bude v 13.30 hodin pohřben do kněžského hrobu na ústředním hřbitově v Plzni.

P. Robert Falkenauer se narodil roku 1951 v Sokolově. Maturoval na strojnické průmyslovce a vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy, obor užitá geofyzika. Po základní vojenské službě pracoval několik let jako programátor v projektovém ústavu v Praze a získal doktorát z přírodovědy. V roce 1981 emigroval do Rakouska, kde rovněž dělal několik let programátora. Tehdy dozrálo jeho rozhodnutí ke kněžství a na pokyn biskupa žil v cisterciáckém klášteře v Heiligenkreuz a studoval na tamní Philosophisch-theologische Hochschule.

Po získání titulu magistra teologie na Vídeňské univerzitě se natrvalo vrátil do Čech a byl 1993 vysvěcen na kněze. Po krátkém kaplanském působení v Sokolově byl dva roky biskupským sekretářem, duchovním správcem několika venkovských farností a učitelem na Církevním gymnáziu v Plzni. V letech 1995-1999 vykonával službu vicerektora Arcibiskupského semináře v Praze a potom se jako biskupský vikář pro školství, vzdělávání a styky se zahraničím věnoval především pastoraci vysokoškoláků a pedagogické činnosti na Západočeské univerzitě a Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni.

Od prosince 2006 působil jako generální vikář plzeňské diecéze.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou