Lupa
Obsah Obsah
Portál

Akce cihla 2011

Datum publikace8. 9. 2011, 17.40
TiskTisk

Akce cihla 2011 - sbírka na podporu  lidí s mentálním postižením - proběhne v jihomoravské metropoli od 12. září do 25. září 2011.  Na pěti stanovištích si budou Brňané moci zakoupit benefiční cihličku. Sbírku pořádá Oblastní charita Brno.

Brno: Stanoviště se v jihomoravské metropoli budou nacházet na rohu ulice Panská a Masarykova, na rohu ulice Masarykova a Kapucínského náměstí, v obchodním domě Olympia a v obchodním domě Futurum. Poslední páté stanoviště bude umístěno v kavárně Anděl v ulici Gorkého, která je tréninkovým pracovištěm pro lidi s mentálním postižením.

„Sbírka je realizována za pomoci dobrovolníků z brněnských škol, kteří na stanovištích prodávají cihly a výtěžek je určen pro lidi s mentálním postižením a autismem v Chráněném bydlení sv. Michaela a v sociálně terapeutickém projektu „Kavárně Anděl“,“ říká Barbora Burešová, koordinátorka sbírky z Oblastní charity Brno.

Konkrétně bude výtěžek použit na pořízení nového vybavení bytů v Chráněném bydlení, rekonstrukci objektu bývalé fary a školy v Dolních Věstonicích se záměrem zřízení chráněného bydlení a sociálně terapeutický program „Kavárna Anděl'.

Doprovodný program

„Důležitým cílem je také snaha nabourat bariéry mezi běžným světem a světem lidí s mentálním postižením. O to se snažíme v rámci doprovodných programů,“ dodává Burešová. Letos se uskuteční již druhý ročník koncertu Ladi Kerndla a pěveckého sboru Kampanela na Staré radnici v Brně, který proběhne 15. září 2011 od 16.00 hodin. Večer bude moderovat Lucie Zedníčková.

Dalším doprovodným programem bude taneční show v OC Olympii v neděli 18.září v 16.00 hodin.

Deset let chráněného bydlení sv. Michaela

Chráněné bydlení sv. Michaela v Brně, jeden z podporovaných projektů ze sbírky Akce cihla, oslaví letos desetileté výročí od svého vzniku. Při této příležitosti pořádá Den otevřených dveří,  který se uskuteční 22. září 2011 od 16.00 hodin v ulici Gorkého 34. Večer bude v kavárně Anděl projekce filmů, které vytvořili lidé s mentálním postižením z o.s. Inventura.

Přispět můžete na stanovištích, nebo na příspěvkové konto: 27-7490340287/0100, Komerční banka, a.s., Brno

 

Další informace:

Barbora Burešová, barbora.buresova@caritas.cz, 731 402 601

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou