Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Po stopách 124 korejských kandidátů blahořečení

Datum publikace8. 9. 2011, 13.00
TiskTisk

Přes 3 tisíce jihokorejských věřících podniklo pouť po stopách 124 Služebníků Božích, kteří by mohli být v brzké době beatifikováni. Kromě blahořečení svých vzorů by si přáli pořádat Světové dny mládeže.

Daejeon: Biskup korejské diecéze Daejeon, Mons. Lazarus You Heung-sik vedl věřící v modlitbách na místa spojená s životy národních mučedníků. Tři tisíce věřících ušlo v tiché modlitbě 13 kilometrů a na závěr se zúčastnilo slavnostní mše na památku 124 korejských Služebníků Božích, které by, jak doufají, Svatý stolec mohl v brzké době blahořečit. “Tito laičtí misionáři, kteří zemřeli, aby otevřeli Koreu Kristu, nám ukazují cestu a my je uctíváme modlitbou a tichem,” komentoval procesí Mons. You. “Tato ‘pouť duší’ dokazuje, že naše země potřebuje modlitbu a meditaci, aby dosáhla opravdového míru,” dodal.

124 mužů a žen se stalo mučedníky mezi lety 1791 a 1884. Obzvláště uctíván je P. Thomas Choe Yang-eop, který svou evangelizační činností pokryl místa vzdálená od sebe až 2800 km, aby zvěstoval i v nejzazších koutech země. Většina z uctívaných však nebyli duchovní. “Oběť těchto laiků je svědectvím o protikatolickému pronásledování a vidíme je jako důvod toho, že se naše země otevřela Kristu. Proto po svatořečení 103 Korejců papežem Janem Pavlem II. očekáváme blahořečení i těchto svědků víry,” uvedl Mons. You. Korejští křesťané hodlají i nadále své vzory touto cestou uctívat a doprovázet k blahořečení. Na 15. října chystají další, tentokrát 16 km dlouhou pouť. 

K poutím se připojuje i skupina 90 mladých katolíků, kteří se v srpnu tohoto roku s Mons. You vydali na Světové dny mládeže do Madridu. “Mladí lidé rostou a jsou nespoutaní, jak to má v mládí být, ale stále více objevují krásu modlitby a kontemplace. Určitě chceme společně vyrazit na Světové dny mládeže do Rio de Janeira a doufáme, že za čtyři roky budou Světové dny mládeže u nás v Koreji,” uzavřel Mons. You.

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou