Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V Napajedlích si připomenou výročí úmrtí Aničky Zelíkové

Datum publikace9. 9. 2011, 16.00
TiskTisk

V neděli 11. září 2011 uplyne rovných sedmdesát let od chvíle, kdy na následky tuberkulózy zemřela ve svém rodném domě v Napajedlích na Zlínsku Anna Marie Zelíková, sedmnáctiletá dívka, která darovala svůj život Bohu jako oběť za hříchy dobrovolného potratu. Připomínka výročí proběhne téhož dne odpoledne v napajedelském farním kostele a na hřbitově, u Aniččina hrobu.

Napajedla: Program k připomenutí 70. výročí úmrtí služebnice Boží Aničky Zelíkové začne v neděli 11. září v kostele sv. Bartoloměje. Od 15.00 hodin zde vystoupí napajedelská mládež s divadelním představením inspirovaným životem Aničky a nazvaným „Miluji Ježíše“. Po představení se v kostele od 16.30 hodin uskuteční mše svatá a po ní, cca v 17.30 hodin, se věřící setkají u hrobu Aničky na místním hřbitově.

Anička Zelíková byla prohlášena služebnicí Boží 13. března 1991 na základě souhlasu Kongregace pro svatořečení. V současné době probíhá  proces o jejích heroických ctnostech. Po jeho skončení by měla být prohlášena za ctihodnou. Potom bude následovat druhý proces o zázraku na její přímluvu, avšak až poté, co se takový zázrak stane.

Kdokoliv by chtěl informovat o milostech, které obdržel na přímluvu služebnice Boží Anny Marie Zelíkové, může se obrátit na arcidiecézního postulátora Arcibiskupství olomouckého Mons. Františka Poláška, Arcibiskupství olomoucké, Wurmova 9, pošt. schr. 193, 771 01 Olomouc, e-mail: polasekf@arcibol.cz.

Více informací o životě a odkazu Aničky Zelíkové, její fotografie i modlitby za její blahořečení jsou dostupné na webové adrese www.anickazelikova.cz.

Soubory ke stažení

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou