Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biblický impulz 2011 klade důraz na osobní setkání

Datum publikace9. 9. 2011, 17.40
TiskTisk

Ekumenický projekt Biblický impuls, jehož cílem je seznámit věřící studenty, kteří se běžně potkávají ve školách, na fakultách, na kolejích, v menze,… aniž by o své víře věděli, proběhne opět letos na podzim.

Praha: Cílem projektu Biblický impuls je prohloubit vztah studentů k Bibli. Tento projekt bude probíhat na podzim 2011 (říjen, listopad) a je pokračováním loňského prvního pilotního ročníku, díky němuž vzniklo několik nových společenství a poznalo se přes 400 studentů.

Biblický impulz tvoří malé akce pořádané samotnými studenty. Proběhnou napříč mnoha studentskými a mládežnickými organizacemi po celé České republice a měly by napomoci také ekumenickému sblížení věřících. S pomocí webu biblickyimpulz.cz ji může snadno zorganizovat kdokoliv. K dispozici mu jsou například tipy na program setkání - od promítání filmů, přes rozjímání až po setkání u dobrého jídla. Společnými jmenovateli všech však jsou vzájemné seznámení, poznávání Bible a modlitba.

Letos nese Biblický impulz 2011 důraz na osobní setkání „face to face“ jako podporu skutečných životů a vztahů v dnešní době virtuální reality a života tráveného online. Protože jak již řekl filozof Heidegger: 'Moderní doba překonala každou vzdálenost, ale nevytvořila blízkost.' A právě Biblický impulz se snaží podpořit mladé lidi na cestě k vzájemné blízkosti.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou