Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vzpomínka na katolického kněze Ladislava Kubíčka

Datum publikace9. 9. 2011, 16.14
TiskTisk

Mons. Jan Baxant, litoměřický biskup, bude sloužit v sobotu 10. září 2011 v jihomoravském Sloupu zádušní mši svatou za katolického kněze Ladislava Kubíčka, který byl 11. září 2004 zavražděn na faře v Třebenicích na Litoměřicku.

Sloup, Třebenice: I letos se poutníci chystají na pěší smírnou pouť, která se každoročně koná na památku zemřelého kněze. „Už poosmé vyjdeme od jeho hrobu na kunštátském hřbitově - v sobotu 10. září 2011 v 8 hodin – a budeme putovat krásnou podzimní přírodou, modlit se nohama, ústy a srdcem. Doprovázet nás budou kněží, kteří budou během cesty udělovat svátost smíření,“ říká MUDr. Marie Svatošová.

Cesta povede z Kunštátu do Sloupu k Panně Marii Bolestné. Trasa dlouhá dvacet kilometrů vede přes Doubravice nad Svitavou. Zde se budou moci poutníci občerstvit na faře. Od 17 hodin se bude v kostele Panny Marie Bolestné ve Sloupu konat mše svatá, jejímž hlavním celebrantem je Mons. Jan Baxant. Ze Sloupu zpět do Kunštátu odveze poutníky po mši svaté autobus. Pro vzdálené poutníky bude i letos připraven skromný nocleh na faře v Kunštátě.

Na Ladislava Kubíčka se bude vzpomínat i v Třebenicích - v sobotu 10. září od 17.00 hodin ve zdejším farním kostele Narození Panny Marie při modlitbě růžence a adoraci, zádušní mši svatou bude od 18.00 hodin sloužit R.D. Tomasz Dziedzic. Po ní bude následovat průvod k pamětní desce umístěné na budově fary a modlitba.

R.D. MUDr. Ladislav Kubíček, kanovník, osobní arciděkan a farář, se narodil roku 1926 na Podkarpatské Rusi. Po komunistickém věznění dokončil studia medicíny a teologie. V roce 1967 byl tajně vysvěcen na kněze a v roce 1968 získává biskup Trochta státní souhlas k jeho duchovenské činnosti. Od té doby působil na mnoha místech litoměřické diecéze. Mimo svoji pastorační činnost se zabýval řešením případů hraničních oblastí gynekologie, psychosomatických nemocí, psychiatrie, duchovního života a manželství.

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou