Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita pomáhá 'Šikovnýma rukama'

Datum publikace12. 9. 2011, 18.15
TiskTisk

Oblastní charita Červený Kostelec pořádá od roku 2007 na podporu tamního Hospice sv. Anežky soutěž 'Šikovné ruce pro hospic aneb lidé lidem.' Termín přihlášení je letos 20. září. Vyhlášení výsledků proběhne 7. října.

Červený Kostelec: Od dubna tohoto roku probíhá soutěž o nejnápaditější vlastnoruční výrobek, a to praktického nebo uměleckého charakteru. Dospělí, děti, kluby, domovy pro seniory, školy a umělecké kroužky posílají své výrobky do soutěže 'Šikovné ruce pro hospic 2011 aneb lidé lidem', aby se pochlubili, co právě jejich ruce umí, ale hlavně, aby podpořili péči o těžce nemocné v Hospici Anežky České.  Soutěž je realizována za finanční podpory Fondu T- mobile, Nadace Umění pro zdraví a Královéhradeckého kraje.

'Zatím jsme obdrželi přes 700 soutěžních výrobků, za které velmi děkujeme,' říká Michaela Kasnarová, pracovnice Oblastní charity Červený Kostelec. 'Potěší nás, když se do soutěže připojí ještě další soutěžící.' Výrobky lze předat do 20. září prostřednictvím pošty nebo osobně do střediska Háčko, ulice Manželů Burdychových 245 Červený Kostelec, PSČ 549 41. 'Z darovaných výrobků bude uspořádána prodejní výstava v prostorách výstavní síně Městského úřadu v Červeném Kostelci od 7. do 14. října 2011. Už nyní vás zveme na slavnostní vernisáž 7. října v 17.00 hodin, kterou bude moderovat redaktorka Českého rozhlasu Hradec Králové, Romana Pacáková, a známý imitátor Václav Faltus,“ upřesňuje Michaela Kasnarová. 

V týž den v 19.00 hodin v Divadle J. K. Tyla v Červeném Kostelci budou také předány ceny v hodnotě 1000 korun dvěma vítězům z každé věkové kategorie soutěžícíc . V divadle rovněž vystoupí se svým programem žáci ZUŠ Červený Kostelec a ve dvou blocích i imitátor Václav Faltus. Akce se bude konat v předvečer Světového dne hospicové a paliativní péče.

Průběh soutěže je možné sledovat na www.hospic.cz

Foto: tamtéž

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou