Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poutní vlak připomene Jana Pavla II.

Datum publikace14. 9. 2011, 17.09
TiskTisk

Osobnost nedávno blahořečeného papeže Jana Pavla II. chce připomenout poutní vlak, který v týdnu od čtvrtka 22. do středy 28. září projede Českou republikou.

Ve speciálně upraveném vlaku, který měří bezmála 70 metrů a dokáže jet rychlostí až 110 km/hod., si mohou zájemci prohlédnout jak výstavu fotografií ze života prvního slovanského papeže, tak i dokumentární filmy o jeho životě.  Možnost cestovat vlakem, který v roce 2006 poprvé vypravili na pouť polští železničáři, aby tak Janu Pavlu II. poděkovali za jeho pontifikát, využilo do dnešních dnů už na 160 tisíc poutníků.   

Zájemci z České republiky budou mít první příležitost prohlédnout si papežský vlak ve čtvrtek 22. září, kdy bude od 9. 00 do 17. 00 hodin ve Starém Městě u Uherského Hradiště. V ten samý čas si pak po dva následující dny budou moci vlak prohlédnout v Olomouci. V neděli 25. září pak souprava dorazí do Hradce Králové. Obyvatelé Prahy budou mít příležitost navštívit papežský vlak 26. a 27. září, kdy bude pro veřejnost připraven na Hlavním nádraží. Z metropole pak ve středu 28. září vyjede s představiteli církve a státu do Staré Boleslavi na Národní svatováclavskou pouť. Oproti jiným dnům zde bude veřejnosti k dispozici pouze od 12. 00 do 16. 00 hodin.  

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou