Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Reakce předsedy ČBK na článek v Lidových novinách z 12.9.11

Datum publikace14. 9. 2011, 11.45
TiskTisk

Pražský arcibiskup Dominik Duka, předseda České biskupské konference (ČBK) by chtěl doplnit informace uvedené v článku na str. 5 Lidových novin z 12. září 2011 ohledně plánovaných návštěv papeže na Slovensku a v České republice:

ČBK plně podporuje návštěvu papeže Benedikta XVI. na Slovensku v roce 2012, na kterou papeže zve Slovenská republika společně s Konferencí biskupů Slovenska (KBS). Tato podpora byla českou stranou oficiálně vyjádřena i na nedávném setkání mezi vrcholnými představiteli obou biskupských konferencí, které se konalo 10. srpna 2011 v Praze.  Eventuelní návštěva Benedikta XVI. v České republice v roce 2013 je rovněž koordinována se slovenskými biskupy a řada aktivit v rámci oslav Cyrilometodějského jubilea je plánována ve spolupráci se slovenskou stranou.

Pokud papež pozvání do České republiky přijme, přijede na vyvrcholení oslav 1150. výročí od příchodu svatých Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu, nikoliv na oficiální stání návštěvu České republiky jako tomu bylo v roce 2009.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou