Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Cikrle o svátosti biřmování

Datum publikace19. 9. 2011, 13.00
TiskTisk

Při bohoslužbách 25. neděle v mezidobí se v brněnské diecézi četl pastýřský list biskupa Vojtěcha Cikrleho 'Biřmování -  svátost k naplnění křestní milosti'. 

Brno: Pastýřský list brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho odkazuje k Roku biřmování 2012, který budeme prožívat v rámci přípravy k oslavě 1150. výročí příchodu svatých Cyrila a Metoděje na Moravu.

'Obracím se především na vás, sestry a bratři, kteří jste  svátost  biřmování z různých důvodů ještě nepřijali - buď pro vyšší věk, zdravotní problémy nebo jste nenašli odvahu připravovat se spolu s vašimi dětmi, vnoučaty a pravnoučaty, nebo zkrátka nebyla příležitost. Na příčinách nyní nezáleží. V průběhu příštího roku, nejlépe kolem slavnosti Seslání Ducha Svatého,  budete moci tuto svátost přijmout všichni, kteří se pro to svobodně rozhodnete. Překážkou by neměl být zdravotní stav, upoutání na lůžko, ani cokoliv vnějšího, píše biskup Cikrle. ' S radostí přijměte, co vám Kristus a jeho církev nabízí k životu a ke spáse. Jestliže jsme dnes slyšeli výzvu proroka: „Hledejte Hospodina, když je možné jej najít, vzývejte ho, když je blízko“, platí to  v plné míře i o  svátosti biřmování, kterou by měl přijmout každý pokřtěný, který ji doposud nepřijal. Nepohrdejte darem, kterým vás chce obdarovat Bůh!. Nebojte se přijmout svátost, která je označována jako svátost křesťanské dospělosti. V ní obdržíte - stejně jako dělníci poslední hodiny - víc, než si zasloužíte a díky ní objevíte, že Pán vinice je neuvěřitelně štědrý.'

Celý text pastýřského listu najdete v příloze.

 

Soubory ke stažení

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou