Lupa
Obsah Obsah
Portál

Papež se v Německu setkal s prezidentem i kancléřkou

Datum publikace22. 9. 2011, 15.30
TiskTisk

'Nepřijel jsem, abych sledoval politické a ekonomické zájmy - jak to oprávněně dělají jiní státníci, ale přijel jsem setkat se s lidmi, mluvit o Bohu,' zdůraznil priority své dnes zahájené cesty Benedikt XVI. během slavnostního uvítání.

Berlín: První oficiální bod programu probíhal na travnatém prostranství před zámkem Bellevue, sídlem německých prezidentů. Papež také ujistil, že ví o vzrůstajícím nezájmu společnosti v Německu o náboženský život.

'Dějiny Německa a křesťanství jsou pevně propleteny,' zdůraznil prezident ve své pozdravu. 'Církev a stát v SRN jsou nezávislí, ale nejsou paralelní, protože životy křestanů se proplétají s životy ostatních občanů,' podotkl prezident Christian Wulff. Vyjádřil také velkou radost, že papež navštíví Erfurt, kde působil Martin Luther. Naznačil tak vemi významný ekumenický aspekt 21. zahraniční cesty Benedikta XVI. I když je Josef Ratzinger během svého pontifikátu ve své rodné vlasti už po třetí, jde o první návštěvu země, kterou koná oficiálně na pozvání vlády a Německé biskupské konference.

Před 13.00 hodinou se konalo také oficiální setkání papeže se spolkovou kancléřkou Angelou Merkel. Odpoledne Benedikt XVI. navštíví parlament a setká se ze zástupci židovské obce. V 18.30 bude sloužit mši na berlínském olympijském stadionu.

 

Foto převzato

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou