Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Oslavy sv. Václava v Hradci Králové

Datum publikace24. 9. 2011, 0.00
TiskTisk

Biskupství královéhradecké za podpory Statutárního města Hradce Králové (jako generálního partnera) a Hřebčína Equus Kinsky (jako odborného partnera) si vás dovoluje pozvat u příležitosti oslavy státního svátku Dne české státnosti – Slavnosti svatého Václava na tradiční přehlídku koní, kočárů a dobových kostýmů. Součástí programu přehlídky je také žehnání koní, na které si majitelé koní mohou přivést své koně. Program vyvrcholí pontifikální bohoslužbou.

Akce se koná v Hradci Králové na Velkém náměstí ve středu 28. září 2011 v 15:00 hodin.

Letošní Svatováclavská přehlídka koní je opět zařazena do programu Calendarium Regina a jejím ústředním mottem pro tento rok je idea 'Hrajeme si s koňmi'.

Program začíná v 15:00 hodin na Velkém náměstí a jako každý rok jej doprovodí tradiční jarmark.

V 17:00 hodin se koná koncert ke cti sv. Václava v kostele Nanebevzetí Panny Marie v podání zdejšího chrámového sboru pod vedením prof. Václava Uhlíře.

V 18:00 hodin hradečtí zvoníci rozezní soustavu pěti pozdně gotických zvonů na Bílé věži a katedrále Svatého Ducha včetně zvonu sv. Augustina.

V 18:30 hodin proběhne v katedrále Svatého Ducha slavnostní pontifikální bohoslužba, kterou bude celebrovat královéhradecký biskup Mons. Jan Vokál.

Prosíme všechny zájemce o požehnání vlastních koní, aby se přihlásili u pana Petra Půlpána, který vydá všechny přesné pokyny pro vaši účast na této akci. Je možné a dokonce velmi vhodné se tohoto žehnání vlastních koní zúčastnit v kostýmu odpovídajícím mottu letošní Svatováclavské přehlídky koní.

Srdečně zveme všechny milovníky a obdivovatele koní, věřící i širokou veřejnost.

Kontakt pro jezdeckou veřejnost:
Petr Půlpán
Hřebčín Equus Kinsky
289 12  Hradištko u Sadské
mobil: 777 247 110
email: js@equus-kinsky.cz

Kontakt pro širokou veřejnost:
Michal Šafranko
Biskupství královéhradecké
Velké náměstí 35
500 01  Hradec Králové
telefon: 495 063 611
e-mail: safranko@diecezehk.cz

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou