Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. se v Německu setkal také s oběťmi zneužívání

Datum publikace24. 9. 2011, 20.40
TiskTisk

Včerejší den zakončil Benedikt XVI. v erfurtském semináři setkáním s obětmi sexuálního zneužívání spáchaného kněžími. Dnešní odpoledne strávil papež ve Freiburgu.

Erfurt/Freiburg: I přes plně nabitý včerejší program si 84letý papež našel v Erfurtu čas na setkání s těmi, kdo se v dětství stali oběťmi zneužívání kněžími a zaměstnancemi církve. Jak uvedl vatikánský mluvčí P. Federico Lombardi, který byl v papežově doprovodu, Benedikt XVI. byl velmi pohnut a otřesen utrpením obětí a vyjádřil svou nejhlubší účast a zármutek nad tím, co jim a jejich rodinám bylo učiněno.

Dnes ráno byl ještě v Erfurtu asi hodinu před ranní mší zadržen psychicky labilní muž, který několik ulic od místa, kde se měla bohoslužba konat, střílel do vzduchu. Situaci komentoval v rozhovoru pro Vatikánský rozhlas papežův mluvčí P. Federico Lombardi. Událost podle něj bohoslužbu nijak neovlivnila. 'Dá se říci, že si toho skoro nikdo nevšiml. Šlo o marginální událost, došlo k ní ještě přede mší, mimo náměstí, dost daleko od něj, a neměla žádné velké následky,' uvedl P. Lombardi.

Dnešní odpoledne tráví Benedikt XVI. ve Freiburgu, který je poslední zastávkou na jeho cestě po Německu. Po svém příjezdu se na prostranství před gotickou katedrálou setkal s obyvately města. Papeže doprovázel tamní arcibiskup a předseda německých biskupů Mons. Robert Zollitsch. Svatý otec obyvatele Freiburgu vyzval, aby důvěřovali Pánu. 'V Něm je zajištěna naše budoucnost,' řekl.

Odpoledne se papež ve freiburgském semináři setkal s bývalým německým kancléřem Helmutem Kohlem a poté i s 15 zástupci Pravoslavných a Východních církví působících v Německu.

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou