Lupa
Obsah Obsah
Portál

František Odehnal: O Svatomartinském víně

Datum publikace10. 10. 2011, 12.38
TiskTisk

František Odehnal, z Brna-Soběšic, autor vyhledávaných publikací Poutní místa Moravy a Slezska, se v letáčku O Svatomartinském víně zamýšlí nad životem světce a obnovenou vinařskou tradicí.

Brno: Blíží se opět období  degustace  a prodeje Svatomartinského  vína z nové  sklizně roku  2011. K této příležitosti sestavil František Odehnal z Brna- Soběšic, který je autorem oblíbeného průvodce  Poutní místa Moravy a Slezska, tématickou brožurku. „Přál jsem si, aby se k obnovené vinařské tradici připojila také informace o jejím smyslu a především základní informace o životě  velké osobnosti  starověku, svatého Martina,  jehož svátek byl dříve v našich zemích hojně slaven. Martinovo jméno  je nyní v názvu nově vzniklé, úspěšně se rozvíjející  novodobé vinařské  tradice, a má tedy svou logiku poznat  i jeho osobu,“ vysvětluje František Odehnal.


V informačním letáku F. Odehnala je životopis světce spolu s informacemi o jeho celosvětové úctě: Ve světě je svatému Martinovi zasvěceno  4603 kostelů a kaplí, v České republice 145. Dále je zde zmíněna historie Svatomartinského posvícení včetně receptů na martinskou husu. Jsou zde také uvedeny  odborné údaje  vztahujícími se k Svatomartinskému vínu napsané hlavním sommeliérem Národního vinařského centra ve Valticích panem Ing. Markem Babiczem. Spolu s mapkami vinařských oblastí Moravy a Čech  a mapkou starověké Římské říše s místy vztahujícími k životopisu sv. Martina, získá každý zájemce základní přehled  o Svatomartinském víně  nejen po stránce vinařské a komerční, ale i historické a duchovní. “Domnívám se, že tato informační brožurka poprvé komplexně zohledňuje již sedmiletou tradici  prodeje Svatomartinského vína v České republice (od roku 2005),“ uzavírá František Odehnal.


Kontakty:

Ing. František Odehnal: Tel. 541 238 289
Distribuce:J. Brauner   e-mail :j.brauner@volny.cz
U Škrobárny 3, Dolní Kounice
tell/fax 549 241 588  - mobil: 603 247 540

Doporučená cena   3,90  Kč




Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou