Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Program cesty Benedikta XVI. do Beninu

Datum publikace29. 9. 2011, 16.30
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce včera zveřejnilo oficiální program apoštolské cesty papeže do Beninu. 22. zahraniční cesta Benedikta XVI. proběhne ve dnech 18. – 20. listopadu 2011. Papež ji vykoná u příležitosti podepsání a zveřejnění posynodální apoštolské exhortace, která je výsledkem Synodu pro Afriku, který se konal před dvěma lety ve Vatikánu.

Vatikán: Do Cotonou přiletí papež v pátek 18. listopadu odpoledne a hned po příletu navštíví tamní katedrálu. V sobotu 19. listopadu dopoledne se Svatý otec v prezidentském paláci setká s vládními činiteli, představiteli politického života, diplomatickým sborem a zástupci hlavních náboženství. Navštíví také prezidenta Beninské republiky. Pak se přesune do města Ouidah, kde navštíví hrob kardinála Bernardina Gantina, setká se s kněžími, seminaristy, zástupci řeholních společenství i laiků. V bazilice Neposkvrněného Početí podepíše posynodální apoštolskou exhortaci.

Odpoledne se Svatý otec vrátí do Cotonou a navštíví foyer “Pokoj a radost!” Misionářek Lásky, kde se setká s dětmi. Večer má na programu schůzku s beninskými biskupy.

V neděli 20. listopadu bude Benedikt XVI. předsedat na “Stade de l’amitié” v Cotonou eucharistické bohoslužbě, během které předá africkým biskupům posynodální exhortaci. Oficiální rozloučení proběhne odpoledne na mezinárodním letišti “kardinála Bernardina Gantina” a pozdě večer se Benedikt XVI. vrátí do Vatikánu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou