Lupa
Obsah Obsah
Portál

Biskup Cikrle provedl prezidenta Klause katedrálou

Datum publikace3. 10. 2011, 18.40
TiskTisk

Prezident Václav Klaus při návštěvě jihomoravské metropole navštívil dnes (v pondělí 3. října) také brněnskou dominantu -  katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně, kterou ho provedl diecézní biskup Vojtěch Cikrle.

Brno: Poté se prezident  s brněnským biskupem a jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem sešli ke krátkému přátelskému rozhovoru v prostorách biskupství. Mezi jiným si připomněli historickou návštěvu Svatého otce Benedikta XVI. v roce 2009, kterou symbolizovaly vystavené velkoplošné fotografie. Biskup Cikrle na závěr předal panu prezidentovi jako dar láhev moravské slivovice a publikace zachycující dějiny brněnského biskupství.

Další části programu v Brně www.klaus.cz

 

Foto: Vít Kobza

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou