Lupa
Obsah Obsah
Portál

Po 16 letech spolu zasedají Rady české a slovenské Charity

Datum publikace3. 10. 2011, 18.30
TiskTisk

Ve dnech 3. a 4. října 2011 se na Poutním místě Sv. Hostýn na Kroměřížsku koná společné zasedání Rady Charity České republiky a Rady Slovenské katolické charity.

Hostýn: Na programu prvního dne (3. 10.) je představení činnosti všech arcidiecézních a diecézních Charit v České i Slovenské republice, specifika jejich práce, organizace a řízení. Pak budou Rady projednávat společná témata spolupráce v oblasti humanitární pomoci a rozvojové spolupráce, v oblasti společných sociálních a zdravotnických projektů. Prezidenti si vymění zkušenosti v oblasti etiky sociální práce a zkušenosti se zaváděním kodexu pracovníka Charity do praxe.

Po společné mši svaté koncelebrované prezidentem CHČR biskupem Pavlem Posádem a diecéznícmi prezidenty obou Charit, bude večer následovat individuální program výměny zkušeností a navazování pracovních a přátelských kontaktů.

Druhý jednací den (4. 10.) bude věnován oddělenému jednání obou Rad s vlastním programem.

Naposledy se obě Rady setkaly v roce 1995 ve Starém Smokovci pod Vysokými Tatrami. Věříme, že se společné zasedání obou Rad vydaří a že budou obnoveny a navázány nejen pracovní, ale i přátelské kontakty.

Charita Česká republika i Slovenská katolická Charita jsou sdruženy v mezinárodní Caritas Europa a Caritas Internationalis. V minulých letech obě Charity spolupracovaly zejména na poli humanitární pomoci a rozvojové spolupráce, například na projekty po tsunami v Indonésii a po zemětřesení na Haiti, vypomáhaly si i při rozsáhlých povodních v Čechách, na Moravě i na východním Slovensku.

Radu Charity Česká republika tvoří osm ředitelů a osm prezidentů arcidiecézních a diecézních Charit, ředitel a prezident Charity ČR a dva ředitelé České katolické charity a Řeckokatolické charity. Radu Slovenské katolické charity tvoří osm ředitelů arcidiecézních a diecézních Charit, generální sekretář a prezident SKCH a dva ředitelé Řeckokatolických charit.

Oldřich Haičman, ředitel Charity ČR

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou