Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Na Slovensku otevřela pobočku katolická tisková agentura SIR

Datum publikace5. 10. 2011, 12.00
TiskTisk

Na Slovensku otevřela svou pobočku italská tisková agentura SIR Evropa. Z Bratislavy, kde sídlí, začala od září pokrývat události týkající se dění v Katolické církvi a náboženského života v oblasti střední a východní Evropy.

Bratislava: Tisková agentura SIR Evropa vznikla v roce 1998, sídlí v Římě a Bratislava je po Bruselu jeho druhou pobočkou. „Chceme rozšířit evropské povědomí, týkající se náboženského dění ve východní části kontinentu a nabízet kvalitní zpravodajský servis. Věříme, že spolupráce se bude úspěšně rozvíjet,“ uvedl ředitel SIR Evropa Paolo Bustaffa a dodal, že bratislavská pobočka v současnosti zahájila mapování církevních událostí na Slovensku, v České republice, Maďarsku, Ukrajině a Bělorusku, a poskytuje zpravodajský a publicistický servis v italském a anglickém jazyku.

O záměru vytvořit pobočku ve slovenském hlavním městě rokovali už na začátku února na neformálním pracovním zasedání zástupci italské tiskové agentury s představiteli Rady evropských biskupských konferencí (CCEE) a Tiskové kanceláře Konference biskupů Slovenska. Nová pobočka sídlí na ulici Kapitulská 16 v Bratislavě. Bližší informace o její činnosti je možné získat prostřednictvím e-mailu danka@agensir.eu, nebo přímo na její internetové stránce: www.agensir.it.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou