Lupa
Obsah Obsah
Portál

Setkání chrámových sborů Diecéze plzeňské

Datum publikace6. 10. 2011, 12.15
TiskTisk

13. ročník Setkání chrámových sborů plzeňské diecéze, které se stalo již tradiční podzimní hudební akcí, proběhne letos v sobotu 8. října 2011 v Domažlicích.

Setkání chrámových sborů zahájí v 8.30 v domažlickém klášterním kostele mše sv., kterou bude celebrovat biskup František Radkovský a při níž zazní zpěvy gregoriánského chorálu v podání plzeňské Scholy Cantorum. Od 13.00 se tamtéž uskuteční přehlídka sólových vystoupení jednotlivých zúčastněných sborů.

Vyvrcholením celého dne pak bude v 17.00  unikátní společný koncert všech zpěváků, jichž se letos očekává kolem dvou set. Na programu jsou jednak díla mistrů dob dávných jako J. P. Palestiny či J. S. Bacha, ale i relativně nedávných, např.  F. Schuberta, A. Brucknera, i současných, které představuje  B. Korej a F. Fresi. Koncert proběhne v arciděkanském chrámu v Domažlicích a zúčastní se ho také biskup František Radkovský. K návštěvě jsou srdečně zváni všichni příznivci duchovní hudby a chrámového zpěvu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou