Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V Olomouci se sejdou humanitární pracovníci z celého světa

Datum publikace5. 10. 2011, 17.40
TiskTisk

Ve dnech 10.–14. října 2011 pořádá Caritas – Vyšší odborná škola sociální Olomouc jedinečné mezinárodní setkání mentorů, sociálních pracovníků z partnerských zahraničních pracovišť, kde absolvují praxi studenti školy. Za účelem společné diskuze nad pojetím praktického vzdělávání studentů oboru Sociální a humanitární práce zavítá do Olomouce 16 mentorů z 11 zemí světa – Arménie, Gruzie, Běloruska, Indie, Makedonie, Rumunska, Srbska, Slovenska, Ukrajiny, USA a Velké Británie.

Olomouc: „Zkušenosti mentorů s provázením našich studentů během jejich profesní přípravy v zahraniční jsou pro nás důležitým zdrojem informací pro efektivní nastavení našeho unikátního systému praxí,“ přiblížila význam setkání Daniela Růžičková z organizačního týmu akce.

Setkání Týden dobré praxe i systém zahraničních praxí školy nemá v kontextu republikového školství obdoby. Tato akce je unikátní i mírou zapojení studentů do přípravy a samotné realizace programu. Týden dobré praxe, jak je toto setkání nazváno, by však mělo sloužit také výměně zkušeností s vedením studentů či k seznámení se s pojetím sociální práce v různých zemích, což je užitečné i pro všechny studenty, kteří se připravují na zahraniční praxe.

Součástí celotýdenního programu je také setkání s indickým misionářem Orvillem de Silvou, který se podílí na zajištění praxí v Indii a stál u zrodu projektu Adopce na dálku u indického kmene Kathkaris. Na setkání je zvána široká veřejnost, zájemci se budou moci seznámit s projektem či se zkušenostmi studentek školy, které v zemi byly na praxi. Chybět nebude výstava fotografií ani ochutnávka tradičních indických jídel. Setkání se uskuteční ve středu 12. října od 17.00 hodin ve Vzdělávacím středisku školy (Křížkovského 6).

Ve stejný den odpoledne se v aule školy bude konat ještě jedna důležitá událost, a tou je podpis memoranda o spolupráci mezi Společenskou a technickou univerzitou z amerického Owensboro (partnerské město Olomouce) a Caritas-VOŠs Olomouc. Memorandum, které podepíše osobně rektor školy James S. Glauber a ředitel Caritas-VOŠs Martin Bednář, zajistí na dalších pět let další rozvoj vzájemné spolupráce mimo jiné v oblasti studentských výměn. Olomoučtí studenti tak budou mít možnost absolvovat praxi ve špičkových amerických sociálních službách. Na základě spolupráce budou také připravovány např. společné cesty studentů obou zemí na Ukrajinu a další důležité aktivity směřující k získání dostatku praktických zkušeností v průběhu studia.

Akce je realizována díky podpoře ESF prostřednictvím OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost a GŘ pro vzdělávání a kulturu (Program celoživotního učení).

František Jemelka, oddělení komunikace Caritas- VOŠs

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou