Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Církevní gymnázium uvede muzikál STREETLIGHT

Datum publikace6. 10. 2011, 19.00
TiskTisk

Představení muzikálu STREETLIGHT proběhne 12. října v 19.00 a 13. října v 10.00 v plzeňské ČEZ Aréně. Muzikál nastudovali studenti Církevního gymnázia v Plzni společně s mezinárodní hudební a taneční skupinou GEN ROSSO v rámci projektu SILNÍ BEZ NÁSILÍ, který podporuje pozitivní sociální klima ve školách a pomocí umění a zážitkových technik chce pracovat na posílení sebevědomí dětí.

Přípravě veřejného představení muzikálu se věnuje už delší dobu celé gymnázium společně s členy skupiny GEN ROSSO. Do vystoupení je zapojeno kolem 250 studentů jako herci, tanečníci, zvukaři, osvětlovači, výtvarníci apod. Muzikál STREETLIGHT vznikl na základě skutečného příběhu, který se odehrál na konci 60. let minulého století v prostředí gangů na předměstí Chicaga. Na pozadí tohoto příběhu se objevují základní témata, jakými jsou přátelství, láska, pomsta, osobní odpovědnost anebo příslušnost ke skupině aj. Vytváří se tak prostor a podpora pro iniciativy mladých lidí, které myšlenky tohoto projektu natolik zaujaly, že se chtějí dále zabývat šířením poselství, jež projekt „SILNÍ BEZ NÁSILÍ“ přináší.

Patronem a moderátorem projektu je Jan Musil, záštitu nad projektem převzal společně s MŠMT, hejtmanem Plzeňského kraje Milanem Chovancem a primátorem města Plzně Martinem Baxou také plzeňský biskup František Radkovský, který se představení muzikálu ve středu 12. října v 19.00 osobně zúčastní. Široká veřejnost je zvána především na toto večerní představení, vstupné činí 100 Kč, pro žáky 50 Kč. Vstupenky lze zakoupit u Sazka Tiket a také na recepci Biskupství plzeňského. Dopolední představení 13. října od 10.00 je určeno především školám, nicméně ja také přístupné veřejnosti.

Více informací lze najít na www.silnibeznasili.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou