Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Matice svatohostýnská uspořádá festival divadelních souborů

Datum publikace10. 10. 2011, 16.45
TiskTisk

V rámci Jubilejního roku 2012, na nějž připadá výročí 100 let od korunovace sochy Panny Marie na Svatém Hostýně, plánuje výbor Matice svatohostýnské uspořádat několik koncertů a kulturních a společenských akcí. Současně s festivalem schol a hudebních skupin by to měl být také festival farních divadelních souborů.

Svatý Hostýn: Vyzýváme proto amatérské divadelní soubory a skupiny všech věkových kategorií, které působí třeba jen nepravidelně v mnoha farnostech, aby se pokusily zapojit do této přehlídky na Svatém Hostýně. Pravděpodobným termínem konání bude červen 2012. Pokud se nám podaří získat dotaci ze Zlínského kraje, budou účastníkům přehlídek hrazeny náklady na cestu i ubytování.

Pokud máte ve svém repertoáru hry nábožné i světské, neváhejte je oprášit. Pokud nemáte, zkuste nějaký dramatický text k poctě Panny Marie Svatohostýnské nastudovat a nazkoušet. Na Svatém Hostýně bude příležitost k vzájemnému poznání všech, kdo chtějí Boha a Panu Marii oslavit hudbou, tancem, divadlem, pohybem i zpěvem.

Vedoucí divadelních souborů se již nyní mohou přihlásit nebo konzultovat své nápady v režii i dramaturgii u člena výboru MSH Petra Cekoty, tel. 604 738 224, e-mail cekota@hostyn.cz. Sem můžete také zasílat všechny pozvánky na vaše představení, na která se rád přijedu podívat.

Petr Cekota

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou